
Sihtgrupp: 9.-12. klass ja täiskasvanud
Lühikirjeldus: Koolituse eesmärgiks on õppijate huvi arendamine mesindussaaduste mõjust tervise edendamisel ja heaolu saavutamisel.
Keskus: https://keskkonnaharidus.ee/et/keskused/mtu-alustame-algusest
Отношение к учебной программе:
Результат учебы:
1) kasutab mesindussaadusi tervisehäirete ennetamiseks ja leevendamiseks
2) toetab oma organismi iseparanemisprotsesside aktiivseks muutmist
3) hoiab iseenda optimaalset elukvaliteeti läbi terveks olemise
4) omab teadmisi, kuidas käituda mee või mõne muu mesilassaaduste suhtes ilmneva allergia korral
Методы:
Õppetöös kasutame PP-slaide
Diskussioonid ja arutelud
Mesindussaaduste degusteerimine
Soovi korral käeline tegevus - vahaküünalde ja meesalvi valmistamine
Руководство для учителя:
Kuna tegemist on auditoorse õppega, siis osalejatele erilist ettevalmistust pole eelnevat vaja.
Õppeklassis peab olema võimalus näidata PP-slaide, kuid nii arvuti kui dataprojektori saab koolitaja vajadusel ise kaasa võtta.
Koolituse lõppedes annavad tagasiside nii osalejad kui kooliklassi puhul ka klassiga kaasas olev õpetaja.
Koolituse käigus on klassiõpetaja roll passiivne. Saab osaleda koolitusel koos õpilastega ja omandada mesindusalaseid teadmisi.
Целевая группа:
Продолжительность:
Размер группы:
Время проведения:
Доп. информация:
Õppetööd saame korraldada üle-Eestiliselt, erinevates maakondades.
Maksumus kokkuleppel, olenevalt asukohast ja grupi suurusest ning lisategevusest.
Soovitatav grupi suurus 15-25 osalejat.
Kui soovitakse käelisi tegevusi, siis on õppetöö kas pikem või kokkuleppel klassiõpetajaga vaadatakse õppekava üle ja paigutatakse käelised tegevused 8 tunni raamidesse.
Место исполнения:
59.3445204, 24.9077874
Язык:
Ссылки:
Длинное описание:
Koolituse kogumaht 8 tundi, millest 6 tundi auditoorset tööd ja 2 tundi praktilist tööd koos juhendajaga. Koolitus võib toimuda mitmel päeval.
Auditoorne koolitus on loengu vormis, mida täiendatakse PP-slaididega. Täiendavalt koos osalejatega diskussioon ja arutelu.
Praktiline osa on eelkõige erinevate mesindussaaduste degusteerimine. Nende omaduste hindamine ja arutelu. Võimalus valmistada ka näiteks vahaküünlaid või meesalvi.