

Kas oled mõelnud, millist taime metsas tühja kõhu korral suhu pista? Millisest aga suure kaarega mööda minna? Millist kasutada kurguvalu leevendamiseks? Mis taime seemneid toidu kaunistamiseks või niisama snäkina krõbistada? Kuidas ja kus neid koguda pikkadeks pimedateks talvedeks?

Muuseumitunnis vaatleme Eesti erinevaid metskooslusi. Tutvume seal elavate organismidega ja uurime nendevahelisi seoseid.

Programmis sisuks on toidu teekond laudast ja aiast kööki - talust taldrikule. Kust ja kuidas tuleb toit meie lauale? Teeme ajarännaku 19 sajandisse - C.R Jakobsoni aega - mida ja kuidas siis söödi? Millised põlised eesti toiduained ja toiduvalmistamisviisid on tänaseni säilinud meie menüüs? Toidualaseid teadmisi ja oskusi pakume läbi praktiliste tegevuste. Osalejad saavad kaasa retseptide ja ülesannetega töövihiku.