



Programmis sisuks on toidu teekond laudast ja aiast kööki - talust taldrikule. Kust ja kuidas tuleb toit meie lauale? Teeme ajarännaku 19 sajandisse - C.R Jakobsoni aega - mida ja kuidas siis söödi? Millised põlised eesti toiduained ja toiduvalmistamisviisid on tänaseni säilinud meie menüüs? Toidualaseid teadmisi ja oskusi pakume läbi praktiliste tegevuste. Osalejad saavad kaasa retseptide ja ülesannetega töövihiku.

Muuseumitunnis saame tuttavaks Läänemere - meie jaoks väga olulise ning igapäevaelu mõjutava veekoguga. Õpime tundma Läänemerd läbi praktiliste ja rühmatöö, seejärel analüüsimine saadud infot ja proovime leida parimaid lahendusi inimeste ja loomade silmade läbi. Praktiliste tegevuste abil uurime mere füüsikalisi omadusi, tutvume seal elavate taimede ja loomadega ning arutleme merekaitse tähtsuse üle.

Õppeprogrammis arutletakse, mis vahe on pargil ja metsal. Loodusmaja pargis vaadeldakse levinumaid puid, põõsaid, rohttaimi. Uuritakse ja arutletakse, kes lisaks inimesele pargis tegutsevad (linnud, loomad, putukad). Tegevustes läbitakse loodusmaja pargi rajatisi (pajutunnel, koprapesa, vaateplatvorm, päikesekell). Tehakse ilmavaatlusi, lihtsamaid uurimistegevusi ja loodusvaatlusi. Mängitakse teemaga seotud õppe- ja liikumismänge.