

Programmi eesmärk on õppida hindama kohalikku toitu, Eesti söögitraditsioone ja aastaaegade mõju meie toidulauale. 2016. aastal omistati programmile ökoturismi kvaliteedimärgis EHE.
Programmi sisuks on toidu teekond laudast ja aiast kööki - talust taldrikule. Kust ja kuidas tuleb toit meie lauale? Teeme ajarännaku 19 sajandisse - C.R Jakobsoni aega - mida ja kuidas siis söödi? Millised põlised eesti toiduained ja toiduvalmistamisviisid on säilinud meie menüüs tänaseni? Tutvustame ka juba unustatud toite, toidu aastaringi 19. saj. ja võrdleme seda toidu kättesaadavusega tänapäeval. Toidualaseid teadmised ja oskused saavad selgeks läbi praktiliste tegevuste. Osalejad saavad kaasa retseptide ja ülesannetega töövihiku.
Õpipädevused:
Õpitulemused:
1) Võrdleb toidulauda minevikus ja tänapäeval
2) Tunneb toiduainete päritolu ja eelistab kohalikke toiduaineid
3) Hoidub toidu raiskamisest
Seos õppekavaga ja ainetevaheline lõiming:
Programmis lõimuvad ajalugu, tööõpetus (kokandus), loodusõpetus, inimeseõpetus (toitumine).
Meetodid:
Aktiivloeng-ringkäik muuseumi territooriumil (jahuveski, laut, aed)
Praktiline tegevus- küpsetise tegemine, sügisel saagikoristus
Rollimäng - lauakatmine, söömine 19 saj. taluperena
Juhis õpetajale:
Mugavad riided ja jalanõud vastavalt ilmale
Sihtgrupp:
Kestus:
Grupi suurus:
Toimumise aeg:
Hind:
Lisainfo:
Hind on inimese kohta.
Korraga saame võtta vastu 2 gruppi (50). Saatjad osalevad tasuta.
Toidlustus on hinna ja programmi aja sees.
Läbiviimise koht:
Läbiviimise asukoht:
58.6776576, 25.2542976
Maakond:
Otsekontakt:
445 8171, 5860 0025
Programmi läbiviija:
Keel:
Viited:
Seotud failid:
Pikk kirjeldus: